Interim Advies Software
  • 360-graden-benadering
  • Maatschappelijk verantwoord
  • Margeoptimalisatie

Top 10 Procurement Key Issues

Grippr.nl > Nieuws >Top 10 Procurement Key Issues

Top 10 Procurement Key Issues

 

Door: Merel Plante en Alex Couperus

 

Ook op inkoopgebied staat de wereld natuurlijk al een tijdje behoorlijk op z’n kop. Wat zijn vandaag de dag de belangrijkste strategische en operationele items op het gebied van procurement? The Hackett Group stelde een top 10 lijst op. Eyeopeners? Of allemaal al lang gesneden koek voor je? Beoordeel het zelf.

 

In de Key Issues Study 2021 van The Hackett Group worden de volgende 10 Procurement Key Issues onderscheiden:

 

1. Beperk inkoopkosten

Afgelopen jaar en ook dit jaar blijft dit topprioriteit! Alle inkoopafdelingen geven aan dat het leveren van core services essentieel is voor succes.

 

2. Beperk leveranciersrisico’s

Eén van de eerste kritieke uitdagingen (onder andere als gevolg van Covid-19, maar ook onlangs het Suez-incident) is verzekerd blijven van leveringen. Hoe hoog staat risico management van leveranciers bij jouw inkoopafdeling op de agenda?

 

3. Wees een strategische business partner

We weten het allemaal: het belang van een hechte relatie met je business partners heeft enorme voordelen. Onder andere word je eerder geïnformeerd en heb je meer invloed op kosten.

 

4. Versnel je digitale inkooptransitie

Door het implementeren en gebruiken van nieuwe digitale tools kan je inkoopafdeling in belangrijke mate bijdragen aan diverse structurele verbeteringen. Onder meer op het gebied van serviceverlening, het centraal stellen van je klant en analyses om betere forecasts te maken en processen efficiënter te laten verlopen.

 

5. Verbeter je Procurement Agility

Essentieel voor het succes van je bedrijf is dat de organisatie agile (of wendbaar) wordt en blijft. Dan is het noodzakelijk dat agile gedrag dus ook op functioneel niveau wordt ontwikkeld en ondersteund.

 

6. Vernieuw procurement software platforms

Vernieuwing van technologie zorgt ervoor dat inkoop profiteert van diverse voordelen waaronder verbeterde processen waarbij de klant centraal staat en een betere kostenefficiency.

 

7. Koppel talenten aan zakelijke behoeften

Ziet jouw organisaties ook het belang in van toptalent? Ook op het gebied van inkoop moet er geïnvesteerd worden in trainingen en overige vormen van talentontwikkeling.

 

8. Verbeter analytische en rapportagemogelijkheden

De waarde van analytische data voor bedrijven en organisaties groeit. Daarin hecht je belang aan het verkrijgen van goede interne en externe data, het optimaliseren van dashboards en het opzetten en inzetten van innovatieve voorspellende analytische systemen.

 

9. Maak meer werk van duurzaamheidsdoelen

Meer en meer organisaties gaven afgelopen jaar al meer prioriteit aan sociale verantwoordelijkheid en duurzaamheid. Die tendens zet zich door. Inkoop kan op dit gebied een belangrijke rol spelen, speel je die rol ook al mee?

 

10. Uitgaven meer beïnvloeden

Invloed op de uitgaven is inmiddels één van de belangrijkste KPI’s voor procurement. Het zorgt voor het verminderen van de inkoopkosten, het verhogen van de kwaliteit en betere strategische resultaten, onder meer op het gebied van productinnovatie.

 

Meer informatie?

 

Wilt u meer weten over onze dienstverlening? Neem dan vrijblijvend contact op met één van onze consultants of bel met Grippr: 085-0074433 of mail info@grippr.nl .

 

De 4 “succes verzekerd” stappen bij een P2P-pakketselectie

De 3 winstgevende voordelen van een up-to-date interne bestelcatalogus