Interim Advies Software
  • 360-graden-benadering
  • Maatschappelijk verantwoord
  • Margeoptimalisatie

Fijne Kerstdagen en een gelukkig 2021 !

Grippr.nl > Nieuws >Fijne Kerstdagen en een Gelukkig 2021 !

Fijne Kerstdagen en een Gelukkig 2021 !

 

Grippr kijkt terug en vooruit

Het jaar 2020 was voor velen in meerdere opzichten een uiterst bijzonder jaar. Dat geldt ook voor Grippr Procurement. Merel Plante en Alex Couperus, beiden Managing Partner, kijken met tevredenheid en een tikkeltje trots kort terug. En blikken vooruit naar 2021. Een nieuw jaar met nieuwe kansen en mogelijkheden. Merel Plante: naar verwachting zal de verdere digitalisering van inkoopprocessen in 2021 in een stroomversnelling komen. Ook al omdat organisaties hun efficiency moeten of willen verhogen. Grippr kan hierbij op diverse manieren ondersteuning bieden.

 

Sterke groei

Vorig jaar nog telde Grippr 9 medewerkers en inmiddels zijn dat er 24, een groei van bijna 300%! Alex Couperus: daar zijn we uiteraard heel blij mee. Afgelopen jaar mochten we tal van nieuwe klanten verwelkomen. Zowel uit de private sector als bij overheden waaronder gemeenten, provincies en de politie. Fijn is eveneens dat onze consultants ook afgelopen jaar topprestaties leverden. Ondanks de beperkingen door het thuiswerken. Daar hebben we diep respect voor.

 

Consultancy en confronterende cijfers

Merel Plante: Steeds meer worden we ingezet voor consultancy rondom kostenmanagement. Daarbij maken we scans en voeren we onder andere gedetailleerde spend analyses uit. Vaak met confronterende cijfers. Alex Couperus kijkt terug op twee bijzondere consultancyprojecten: Voor een groot academisch ziekenhuis voerden we een inkoopscan uit en stelden we een inkoopjaarplan op. En voor een beursgenoteerd concern, ontwikkelden we een innovatieve inkoop forecast tool. Hiermee zijn de uit te voeren bestellingen voorspelbaar en is er veel minder hectiek op de inkoopafdeling. Met gevolg dat de leveranciers bereid waren een flinke korting te geven!

 

Uitdagende softwareprojecten

Grippr werd in 2020 eveneens veelvuldig ingeschakeld voor softwareprojecten. Enkele projecten op dat gebied: Succesvolle pakketselectie voor Purchase2Pay software in opdracht van een grote (online) retailer, Consultancy op het gebied van change management en implementatie van P2P-software bij een grote landelijke zorginstelling. Onderhoud van het Spend Management dashboard voor één van Nederlands grootste academische ziekenhuizen en advies over en implementatie van contract management software voor Renault BeNeLux.

 

Kijkend naar de toekomst

Merel Plante en Alex Couperus: digitalisering van inkoop is belangrijker dan ooit. Onder meer met de enorme toename van thuiswerken door Corona. We verwachten tevens dat de vraag naar interim-inkoopprofessionals zal blijven doorzetten in 2021. Steeds meer van onze opdrachtgevers verlengden nu al hun bestaande overeenkomsten. Dat is goed verklaarbaar: kennis blijft behouden en er gaat geen tijd verloren aan het – op afstand – wegwijs maken en inwerken van een nieuwe medewerker. Komende jaren willen we onze expertise als de “Digital Procurement” specialist verder uitbouwen. Zo kunnen we onze klanten naar wens blijven helpen bij het bereiken van hun uitdagende doelstellingen.

 

Wij wensen iedereen een gezond en gelukkig 2021.

Zorg goed voor jezelf en anderen!

Merel Plante & Alex Couperus

 

U kunt ons ook bereiken via info@grippr.nl of 085 – 007 44 33

 

Meer Grippr artikelen

Klantcase: Nieuwe inkoopsoftware voor Renault

Grippr wordt exclusief softwarepartner van ContractNow