Interim Advies Software
  • 360-graden-benadering
  • Maatschappelijk verantwoord
  • Margeoptimalisatie

Wat motiveert inkopers om ZZP’er te worden?

waarom worden veel inkopers zzp'er

Grippr.nl > Nieuws > Wat motiveert inkopers om ZZP’er te worden?

Wat motiveert inkopers om ZZP’er te worden? ?

 

Steeds meer inkopers kiezen ervoor om de stap te zetten naar het zelfstandig ondernemerschap. Het biedt hen de mogelijkheid om hun expertise in te zetten op hun eigen voorwaarden en hun carrière naar een nieuw niveau te tillen. Maar wat motiveert inkopers om ZZP’er te worden? In dit artikel verkent Grippr Procurement de belangrijkste factoren die inkopers aantrekken om de sprong te wagen naar het zelfstandig ondernemerschap in de inkoopsector.

 

Flexibiliteit en vrijheid

 

Als Interim inkoper wil je de vrijheid hebben om te bepalen waar, wanneer en hoe je werkt. Je kunt beter je eigen werktijden bepalen en hebt de flexibiliteit om projecten te kiezen die je echt interesseren. Deze vrijheid stelt je vaak in staat om een betere balans tussen werk en privéleven te creëren. Toch is het niet alleen vrijheid en blijheid want ook je opdrachtgever stelt natuurlijk eisen bij inhuur.

 

Financiële onafhankelijkheid:

 

Een belangrijke drijfveer voor inkopers om ZZP’er te worden is de mogelijkheid om het inkomen te vergroten. Als zelfstandige heb je de kans om meer te verdienen dan in loondienst, vooral als je je expertise kan inzetten in een specifieke niche. Daarom groeit de markt voor Interim inkopers sterk, we opereren in een niche en dit maakt dat je met of zonder hulp van een bureau, meer dan goed kan verdienen.

 

Persoonlijke groei en ontwikkeling

 

Het zelfstandig ondernemerschap biedt je de mogelijkheid om je professionele vaardigheden en kennis verder te ontwikkelen. Als ZZP’er ben je verantwoordelijk voor je eigen succes en groei, natuurlijk zal je wel moeten blijven investeren in trainingen en het onderhouden van je netwerk. Een valkuil is om dit niet te doen als je aan het werk bent, maak dus tijd voor opleiding en het onderhouden van contacten.

 

Uitdaging en variatie

 

Als Interim inkoper kun je werken op verschillende uitdagende projecten en bij diverse klanten. Je krijgt de kans om ervaring en expertise op te doen in verschillende industrieën en sectoren. Dit zorgt voor afwisseling en stimulatie, wat je professionele groei en voldoening vergroot. Blijf echter wel gespecialiseerd als inkoper want allrounders zijn er al genoeg!

 

Conclusie

 

Het ZZP-schap bied je als inkoper tal van voordelen en motivaties om de sprong te wagen naar zelfstandig ondernemerschap. Flexibiliteit, financiële onafhankelijkheid, persoonlijke groei, uitdaging en de mogelijkheid om zelfstandig beslissingen te nemen zijn slechts enkele voorbeelden. Grippr werkt graag met freelance inkopers en neemt je werk uit handen op het gebied van verkoop, marketing, administratie en natuurlijk kennisopbouw.

 

Meer informatie?

Meer weten over Interim mogelijkheden met Grippr Procurement? Neem dan vrijblijvend contact op of bel met Grippr: 085-0074433 

 

Nieuwe functionaliteit in Spendmonkey: EU Aanbestedingsoverzicht

De inkoper 2.0 gaat als een raket!

Dit artikel is gebaseerd op een blog van Sievo