Interim Advies Software
  • 360-graden-benadering
  • Maatschappelijk verantwoord
  • Margeoptimalisatie

PMI januari 2021: sterkste stijging sinds 2018 !

Grippr.nl > Nieuws >PMI januari 2021: sterkste stijging sinds 2018!

PMI januari 2021: sterkste stijging sinds 2018

 

februari 2021 | Alex Couperus

 

De PMI in december 2020 was al prima: 58.2. Die van januari 2021 was zelfs nog een tikkeltje beter: 58,8. Daarmee de grootste verbetering van de bedrijfsomstandigheden sinds september 2018. Albert Jan Swart, sectoreconoom industrie bij ABN AMRO, laat kort zijn licht schijnen over het krachtige herstel van de economie ondanks de harde lock-down.  

 

Krachtig herstel Nederlandse industrie zet door

Swart: De productie en orderportefeuilles namen in januari van dit jaar toe in het hoogste tempo sinds september 2018. Met de productie groeit ook de werkgelegenheid. Het aantal banen nam in januari voor de derde maand op rij toe. Uit cijfers van de Algemene Bond van Uitzenders (ABU) blijkt eveneens dat de flexibele schil weer wordt versterkt. In januari liet de vraag naar kapitaalgoederen een krachtig herstel zien.
Zo blijkt ook uit cijfers over het producentenvertrouwen van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Voor het eerst sinds het begin van de coronacrisis is het vertrouwen van industriële ondernemers per saldo weer nipt positief (0,6 procent).

 

Diverse risico’s

Toch ziet hij geen reden om te juichen. “Het vertrouwen van de elektrotechnische en machine-industrie verbeterde ten opzichte van december 2020 het meest. Maar er zijn diverse risico’s. Toeleveringsketens staan nog steeds onder druk door de nasleep van de chaotische situatie in het begin van de pandemie, de plotseling sterk stijgende vraag gedurende de laatste maanden en de reisbeperkingen en andere maatregelen tegen het coronavirus.”

 

Meer informatie?

 

  • Wil jij jouw inkoopbeleid op adequate wijze aanpassen aan het ‘nieuwe nu’ en tijdig anticiperen op de voortdurende (corona)tijd?
  • Wilt u meer weten over onze (digitale) oplossingen, spendanalyses of een inkoopscan laten uitvoeren?

 

Neem dan vrijblijvend contact op met één van onze consultants. U kunt ons ook bereiken via info@grippr.nl of 085 – 007 44 33

 

Meer Grippr artikelen

Klantcase: Nieuwe inkoopsoftware voor Renault

Grippr wordt exclusief softwarepartner van ContractNow