Interim Advies Software
  • 360-graden-benadering
  • Maatschappelijk verantwoord
  • Margeoptimalisatie

Blijf van mijn leaseauto af!

Grippr.nl > Nieuws > Blijf van mijn leaseauto af!

Blijf van mijn leaseauto af!

 

 

Alles wijst erop: thuiswerken wordt de norm. Aangejaagd door corona gaan we structureel 2 of hooguit 3 dagen per week op kantoor werken. Niet alleen komend jaar. Ook daarna. Microsoft Teams en Zoom zijn niet meer weg te denken. Zetten we inmiddels allemaal slim in. Alleen als het echt nodig is hebben we een ‘live’ afspraak buiten de deur. We rijden daardoor veel minder. Een toenemend aantal bedrijven wil daarom de zakelijke leasekosten aanpakken. En misschien wel de lease-auto van de zaak schrappen. Laat jij jouw heilige koe zo maar afnemen?

 

Leaseauto’s afpakken, kan dat zo maar?

 

Een leaseauto van de zaak is bijna altijd een secundaire arbeidsvoorwaarde. Het hoofdbestandsdeel van je beloning is uiteraard je salaris. We stelden de retorische vraag of jij jouw leaseauto zo maar laat afpakken door je werkgever omdat je meer thuis werkt en minder kilometer rijdt voor je woon-werkverkeer en eventuele zakelijke kilometers. Het antwoord is vanzelfsprekend: natuurlijk niet. Een werkgever kan dat uiteraard ook niet zo maar doen. Want een leaseauto van de zaak vertegenwoordigt vanzelfsprekend een bepaalde waarde. En die kan niet zo maar geschrapt worden.

 

Heronderhandelen van je salaris

 

Waar we naartoe willen: wellicht is het interessant voor jou en je werkgever om het totaal van salaris, opleidingen, laptop en mobiel van de zaak en auto van de zaak samen eens goed onder de loep te nemen. Misschien is het per saldo aantrekkelijker om je salaris te laten verhogen en bijvoorbeeld een kleinere lease-auto te kiezen. Zie ook de do’s en dont’s bij salarisonderhandelingen voor tips.

 

Vervoersvergoeding

 

Een andere mogelijkheid is dat je je leaseauto van de zaak vervangt door een vervoersvergoeding. Bedenk wel: per 1 januari 2022 verandert de vaste reiskostenvergoeding voor bedrijven. Als werknemer mag je dan alleen een vaste reiskostenvergoeding ontvangen van je werkgever als minimaal 60% van je reizen voor woon/werkverkeer is. Kortom, het kan de moeite lonen om alles goed te berekenen en wellicht bakens te verzetten.

 

Inkoop van zakelijke leaseauto’s

 

Grippr Procurement heeft veel ervaring op het gebied van de inkoop van zakelijke leaseauto’s en kan wellicht ook jouw organisatie van dienst zijn. We hebben voor een aantal organisaties forse besparingen behaald door het wagenpark te heronderhandelen. Hoe dan? Tja, dat is het geheim van de smit. Onder andere door andere lease partijen mee te laten dingen bij de vernieuwing van het park en het beheer te outsourcen. Die besparing is mooi, dan hoef je (nog) geen impopulaire maatregelen te nemen naar de leaseauto berijders.

 

Meer informatie?

 

Wilt u meer weten over onze beproefde aanpak voor kostenreductie van leaseparken? Neem dan vrijblijvend contact op of bel met Grippr: 085-0074433 

 

3 uitdagingen bij het opzetten van Spend Dashboard

Do’s en don’ts bij je salarisonderhandelingen