Interim Advies Software
  • 360-graden-benadering
  • Maatschappelijk verantwoord
  • Margeoptimalisatie

Contracting@bol.com

Grippr.nl > Nieuws > Contracting@bol.com

Contracing@bol.com

 

Afgelopen jaar implementeerde bol.com samen met Grippr contractmanagement (een cloudoplossing van Conga) om de contracten met hun bijbehorende condities voor directe leveranciers verregaand te automatiseren. Tijdens de contractmanagement dag gaven we een uniek kijkje achter de schermen.

 

Over contractmanagement bij bol.com

Dagelijks ontvangen miljoenen Nederlanders en Belgen hun bol.com bestellingen thuis, op het werk of via een AH-pick-up point. Daarachter zit een enorme machine die ervoor zorgt dat uw bestelling bij u thuis arriveert. Maar daar stopt het niet. Duizenden contracten met bijna duizend actieve leveranciers zijn nodig om de basis voor uw levering te leggen.

 

Om u ook een goede prijs te kunnen bieden worden binnen al deze contracten meerdere verschillende commerciële condities vastgelegd. Bonussen, bijdragen en andere condities, onmogelijk om allemaal handmatig bij te houden en te managen. Vooral de financiële verwerking en het verwerken in de prijs van de miljoenen producten moet wel geautomatiseerd verlopen.  Tel daarbij op een forse jaarlijkse groei en de ambitie om condities jaarlijks te verbeteren, en het wordt onhoudbaar om dit proces niet zoveel mogelijk geautomatiseerd te laten verlopen.

 

Hoe pakte bol.com dit aan?

Daarom bouwde bol.com de afgelopen 3 jaar haar eigen conditiemanagementsysteem. Dit systeem zorgt voor de juiste financiële verwerking van condities, verrekening met leveranciers en sluit aan op de voorraadwaardering, het bestelsysteem en het verkoopprijzensysteem. Afgelopen jaar breidde bol.com haar mogelijkheden fors uit door implementatie van een nieuw contractmanagement systeem.

 

Binnen dit systeem worden contracten opgezet, onderhandeld en ondertekend. Alles real time en verbonden met enerzijds een koppeling aan het leveranciers-informatiesysteem en anderzijds een koppeling aan het conditiemanagementsysteem. Zodat er geen dubbelwerk meer is en contracten veel sneller het proces tot ondertekening kunnen doorlopen. Daarbij is de belangrijkste winst dat onze contracten nu automatisch worden nageleefd.

 

Wat presenteerden we?

We nemen u mee in de wereld van Retail en Contracting bij bol.com op de reis van selectie tot implementatie van Conga, het nieuwe contractmanagement systeem. bol.com voerde de implementatie zelf uit, en zocht de samenwerking op met Grippr voor de projectbegeleiding. Gebruikmakend van de scrum aanpak die bol.com al sinds jaar en dag toepast in al hun projecten.

 

Wilt u de presentatie toegestuurd krijgen? Klik hier

Wilt u meer weten over contractmanagement:

Nog succesvoller met contractmanagementsoftware

Webinar: Digitaliseer uw contracten, manage risico

Contractmanagement: De Gestructureerde Fase

Contractmanagement: De Basis Fase

 

Contractmanagement: De Ad Hoc Fase

Contractmanager: bent u klaar voor de nieuwe privacywet?

Contractmanagement: 3 tips voor succes

Bron: Dit artikel is weergegeven op het programma van de NEVI Contractmanagementdag 2019