Interim Advies Software
  • 360-graden-benadering
  • Maatschappelijk verantwoord
  • Margeoptimalisatie

Grip op Leveranciers, levert dat iets op?

Grippr.nl > Nieuws > Grip op Leveranciers, levert dat iets op?

Grip op leveranciers, levert dat iets op?

Mei 2019 | Merel Plante

 

Jazeker! Vastgoedontwikkelaar Quintain uit London doet, net als u, zaken met wel honderden leveranciers. Quintain optimaliseerde haar inkoopprocessen en verminderde het bedrijfsrisico aanzienlijk door gebruik te maken van het SupplierPortal van Greenstone*.

 

*Grippr is de trotse partner van Greenstone in de Benelux

 

De uitdaging

Quintain is een familiebedrijf gericht op de Londense markt. In hun 21-jarige geschiedenis hebben ze verschillende gebieden binnen de Engelse hoofdstad getransformeerd tot plekken waar mensen willen wonen, bedrijven willen groeien en buurten tot leven komen.

 

Na een periode van forse groei, besloot Quintain haar inkoopbeleid en -team ingrijpend te herzien. Quintain had van oorsprong altijd al een sterke relatie met haar leveranciers. En ziet het verder uitbouwen en benutten van deze relatie essentieel voor hun toekomstige succes. Logischerwijs was dit dus ook een belangrijk onderdeel van dit project.

 

De doelstelling

Het project kende een aantal doelstellingen, waaronder:

  • het beheren van bedrijfsrisico’s,
  • het creëren van een responsieve en betrouwbare supply chain,
  • het leveren van een consistente en controleerbare manier om leveranciers te selecteren en de-selecteren,
  • het bouwen aan samenwerkingsrelaties op basis van vertrouwen en het delen van informatie,
  • het verminderen van tijd, kosten en risico’s, voor zowel Quintain als haar leveranciers, door goede leveranciersevaluaties.

 

De oplossing

Quintain implementeerde het SupplierPortal van Greenstone om complete informatie over haar leveranciers te verzamelen en te analyseren. Het SupplierPortal is een flexibele cloud-oplossing voor stroomlijnen van leveranciersmanagement en leveranciersevaluaties.

 

Via het SupplierPortal verstrekt Quintain de leveranciers een digitale vragenlijst. Voordat een leverancier wordt goedgekeurd, wordt de vragenlijst geëvalueerd. Deze evaluatie en bijbehorend goedkeuringsproces verloopt automatisch via het auditsysteem in het SupplierPortal. Via het portaal deelt Quintain direct het resultaat van de audit met de leverancier, inclusief de mogelijk bijbehorende acties voordat definitieve goedkeuring plaatsvindt.

 

Leveranciers zijn gegroepeerd volgens door Quintain opgestelde leverancierscategorieën. Interne budgethouders hebben toegang tot het systeem om relevante en goedgekeurde leveranciers te zoeken, zodat ze direct een contract kunnen afsluiten.

 

Het resultaat

Het systeem monitort en toetst doorlopend leveranciers op compliancy. Dit zorgt ervoor dat Quintain altijd op de hoogte is als leveranciersdocumenten komen te vervallen of als een risico dreigt te ontstaan. Door consistente en relevante informatie van leveranciers op continue basis te verzamelen, is door gebruik van het SupplierPortal het bedrijfsrisico van Quintain aanzienlijk afgenomen. Het SupplierPortal vormt nu de centrale pijler binnen de steeds breder wordende inkoopfunctie in deze snelgroeiende onderneming.

 

Meer informatie?

Wilt u meer lezen over het SupplierPortal van Greenstone: https://www.grippr.nl/greenstone/of neem contact op met Grippr Procurement: 085 – 007 44 33