Diensten Oplossingen Vacatures
  • 360-graden-benadering
  • Maatschappelijk verantwoord
  • Margeoptimalisatie

Excelletje of de juiste contractmanagement software?

Grippr.nl > Nieuws > Excelletje of de juiste contractmanagement software?

Excelletje of de juiste contractmanagement software?

 

April 2020 | Merel Plante en Alex Couperus

 

Contractmanagement is bij veel MKB-organisaties nog een uitdaging. Opmerkelijk want met de juiste contractmanagement software heb je een centraal totaaloverzicht van al je contracten en dus uitstaande verplichtingen. Met de juiste software mis je nooit meer de kortingen waar je, tijdens de onderhandelingen, zo hard voor gevochten hebt. Bovendien beperk je door volledig overzicht van je leveranciers de contractuele risico’s. Merel Plante en Alex Couperus, managing partners van Grippr Procurement, gaan kort en bondig in op het grote belang van contractmanagement software.

 

Inhaalslag bij MKB

 

Contracten vormen de basis voor afspraken die gemaakt zijn tussen twee of meer partijen. Dat kunnen afspraken zijn met klanten, leveranciers, eigenaren of werknemers. De naleving van de contracten is in het uiterste geval afdwingbaar door de wet. MKB-Nederland loopt behoorlijk achter op het gebied van digitaal contractmanagement maar we zijn bezig met een inhaalslag, zo constateren Merel Plante en Alex Couperus, managing partners van Grippr Procurement.

 

Digitaal contractmanagement is vandaag de dag een absolute must

 

Merel Plante | Managing Partner Grippr: “Grote MKB-bedrijven met zo’n 500 – 1.000 medewerkers hebben vaak ongemerkt veel contracten die min of meer ‘rondzwerven’ binnen de organisatie. Vaak zijn er op het gebied van contracten allerlei eilandjes doordat elke afdeling zijn eigen contracten en contractvormen heeft. Het komt ook voor dat bepaalde overeenkomsten niet formeel zijn vastgelegd maar alleen bezegeld worden met een handdruk. Digitaal contractmanagement is vandaag de dag een absolute must voor iedere organisatie. Want het zorgt voor overzicht en inzicht in de gemaakte contractuele afspraken. Daarmee beperkt digitaal contractmanagement zowel de kosten als de risico’s van een organisatie.

 

Alle, binnen uw bedrijf, gemaakte afspraken volledig onder controle!

 

Alex Couperus | Managing Partner Grippr: “Met contractmanagement en het geïntegreerde gebruik van contractmanagement software zoals bijvoorbeeld ContractNow beschikt een organisatie over een solide basis voor het centraal opslaan van alle afgesloten contracten. Altijd inzicht in de te behalen kortingen, op tijd verlengen of stoppen van contracten, contracten centraal en veilig opslaan met de juiste toegankelijkheid. Daarom is de juiste contractmanagement software in onze visie vandaag de dag van vitaal belang. Het unieke van de de contractmanagement software van ‘ContractNow’ is dat alle contracten eenvoudig digitaal ondertekend kunnen worden met de gratis e-signing module”

 

Bent u al klaar om uw Excelletje of contractopslag in Sharepoint te vervangen door state-of-the-art contractmanagement software?

 

Neem dan contact op met Grippr Procurement | info@grippr.nl of bel ons op 085 – 0074433.