Diensten Oplossingen Vacatures
  • 360-graden-benadering
  • Maatschappelijk verantwoord
  • Margeoptimalisatie

Culinair nieuwjaarsdiner Grippr 2020

Grippr.nl > Nieuws > Culinair nieuwjaarsdiner Grippr 2020

Culinair nieuwjaarsdiner Grippr 2020

 

Januari 2020 | Alex Couperus

 

Elk jaar opnieuw willen Merel Plante en Alex Couperus, de directieleden van Grippr, een bijzonder nieuwjaarsfeest organiseren voor medewerkers en enkele zakenrelaties. Dit jaar viel de keus op een culinaire kookworkshop bij Koken bij de Molen in Laren. Een prima keuze, zo bleek. Het werd dinsdag 14 januari, onder leiding van de internationaal gelouwerde sterrenkok Robert Boon, een bijzonder geslaagde avond voor de circa 25 deelnemers.

 

Koken voor koninklijk huis

Robert Boon, eigenaar van kookstudio Koken bij de Molen in Laren maar ook van Traiteur bij de Molen en Wok on Wheels kun je gerust een culinaire duizendpoot noemen. Voordat de ongeveer 25 Grippers hun kookkunsten bij de fornuizen mochten tonen vertelde hij kort, smeuïg en absoluut niet bescheiden over enkele van zijn ervaringen.


‘Gordon Ramsay light’

Na de introductie door Robert Boon en het gezamenlijk proosten op het nieuwe jaar kozen de deelnemers elk hun eigen groepje. De een had duidelijk een voorkeur voor het voorgerecht (Vitello Tonato), anderen zagen meer heil in het bereiden van speciale Risotto met champignons en weer een ander groepje stortte zich vol overgave op het gezamenlijk bereiden van het nagerecht, een culinaire Weesper mop en chocolaatjes voor bij de koffie. Enkele ervaren kookgasten bereidden verse pastaproducten en een tweetal overmoedige Grippers durfde het aan om, onder leiding van een strenge maar rechtvaardige ‘Gordon Ramsay light’ (Robert Boon), een wilde zeebaars op culinaire wijze te bereiden. Daarbij leerden ze eerst hoe je deze smaakvolle vis op een professionele manier fileert.


Op de proef gesteld

Uiteraard bekommerde Robert zich niet alleen om de bereiders van dit hoofdgerecht De hele avond hielpen en hij zijn eveneens bijzonder ervaren assistent (wereldkampioen barbecueën) vrijwel onmerkbaar links en rechts een handje mee en kregen de deelnemers al doende handige tips. Tijdens het kokkerellen werd er door de Grippers uiteraard volop bijgepraat en werden er onder meer heerlijke wijnen en biologische limonades genuttigd.

Precies op tijd waren alle gerechten klaar. Na een bewonderenswaardig korte toespraak door Merel Plantte en Alex Couperus, directieleden van Grippr, was het vervolgens hoog tijd om de culinaire uitspattingen op de proef te stellen tijdens het diner. Vol enthousiasme en soms met onverholen trots serveerden de leden van de groepjes elk de door hen bereide gerechten.

Links en rechts viel deze avond te beluisteren dat koken enorm leuk is. Wij bedanken Koken bij de Molen en natuurlijk Robert Boon in het bijzonder voor deze geweldige culinaire topavond. Als ervaren inkoopspecialisten durven we gerust te beweren: dit is een aanrader voor iedereen die van verfijnd koken en goed en lekker eten houdt.