Interim Advies Software
  • 360-graden-benadering
  • Maatschappelijk verantwoord
  • Margeoptimalisatie

Contractmanagement: De Gestructureerde Fase

Grippr.nl > Nieuws > Contractmanagement: De Gestructureerde Fase

Contractmanagement:
De Gestructureerde Fase

29 Maart 2018 / In Nieuws / By Alex Couperus

Na de ad hoc en basis fase van contractmanagement, volgt deze week de meest volwassen fase van contractmanagement. Ook wel; gestructureerd contractmanagement. Wat kenmerkt deze state-of-the-art vorm van contractmanagement? U leest het hier.

Nooit meer te laat met opzeggen
We maken nu echt grote stappen in de goede richting. Zo verandert chaos in inzicht. En wat is dat een verademing. Contractmanagement draait nu om de inhoud van contracten. Een van de mooiste dingen van gestructureerd contractmanagement is naar ons idee toch wel de cloudoplossing waarbinnen gewerkt wordt. Iedere afdeling binnen de organisatie heeft toegang tot het cloud based systeem met daarin alle lopende contracten. Let op; alle lopende contracten van de betreffende afdeling. Tijdens de basis fase van contractmanagement waren dit alleen de complexe of zeer waardevolle contracten. Grootste voordeel van de cloud based systemen: deze systemen worden automatisch geüpdatet. Belangrijke zaken, zoals de startdatum, de einddatum, de opzegtermijn en de rappeldatum worden allemaal geregistreerd.

U als contractmanager bent nooit meer te laat met opzeggen. U heeft ieder moment inzicht in al uw contracten. Bent in staat om diepgaande evaluaties uit te voeren. Kortom, u haalt meer uit uw contracten. Wanneer er nieuwe contracten gesloten worden, wacht er nóg iets moois. De gehele autorisatieflow en onboardingprocedure gebeurt namelijk digitaal. Het invoeren van contractgegevens ligt dus niet langer bij u, maar verloopt via uw SupplierPortal. Dit geeft u extra tijd voor het uitvoeren van taken die het inkoop vak zo mooi maken.

Is uw contractmanagement klaar voor de volgende stap?
Aan de hand van onze artikelen van de afgelopen drie weken kunt u nu voor uzelf invullen waar uw organisatie en contractmanagement momenteel staat. Het liefst zijn we natuurlijk allemaal die perfect volwassen contract manager met alle ondersteuning die mogelijk is vanuit geautomatiseerde systemen. Dat is een mooi streven. Toch is dit maar voor enkele organisaties het geval.

Grippr helpt u graag bij het realiseren van uw volgende stap. Of dat nou van ad hoc naar basis is of van basis naar gestructureerd. Wilt u uw contractmanagement in een keer upgraden van ad hoc naar gestructureerd dus van hard copy naar digitaal? Ook dan zijn wij er om u te adviseren en assisteren.

Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen met Merel Plante of Alex Couperus, de managing partners bij Grippr. Dit doet u via:
info@grippr.nl
085-007 44 33

Meer lezen over contractmanagement?

Contractmanager: bent u klaar voor de nieuwe privacywet?

Contractmanagement: De Ad Hoc Fase

Contractmanagement: De Basis Fase