Interim Advies Software
  • 360-graden-benadering
  • Maatschappelijk verantwoord
  • Margeoptimalisatie

Inkopermanagersindex (PMI) maart 2019 licht gedaald

Grippr.nl > Nieuws > Inkopermanagersindex (PMI) maart 2019 licht gedaald

Inkopermanagersindex (PMI) maart 2019 licht gedaald

 

Maart liet de kleinste verbetering zien van de bedrijfsomstandigheden sinds juni 2016. De PMI daalde dan ook van 52.7 in februari naar 52.5 in maart.

 

De nieuwe orders zagen de kleinste toename in zevenendertig maanden, ondanks het herstel van de exportorders na de stagnatie in februari. De productie nam iets meer toe dan vorige maand, maar dit was op februari na nog steeds de kleinste stijging sinds september 2016. De voorraad gereed product bleef min of meer stabiel en de hoeveelheid onvoltooid of nog niet uitgevoerd werk daalde voor de vierde keer in zes maanden. Desondanks breidden de producenten opnieuw hun personeelsbestanden uit, zij het in de geringste mate sinds juni 2016.

 

De inkoopactiviteiten namen in maart opnieuw toe en de voorraad ingekochte materialen steeg voor de eenendertigste maand op rij. Ook de levertijden waren wederom langer. De inkoopprijsinflatie daalde naar het laagste niveau in twee en een half jaar en de verkoopprijzen lieten de kleinste verhoging sinds november 2016 zien.

 

Bron: NEVI PMI maart 2019