Interim Advies Software
  • 360-graden-benadering
  • Maatschappelijk verantwoord
  • Margeoptimalisatie

E-procurement: Met welke uitdagingen heeft de CPO te maken?  

Grippr.nl > Nieuws > E-procurement: Met welke uitdagingen heeft de CPO te maken?

E-procurement: Met welke uitdagingen heeft de CPO te maken?

4 oktober 2018 / In Nieuws / By Marieke Scheepmaker

Na het lezen van de artikelen van de weken hiervoor lijkt het misschien heel duidelijk. De omarming van nieuwe technologieën loopt achter binnen inkoop. Tel daarbij op dat de onderlinge verschillen tussen verschillende onderdelen van inkoop aanzienlijk zijn. De inkoopwereld heeft een inhaalslag te maken op het gebied van digitalisering. CPO’s konden hier beter gisteren dan vandaag mee starten.

Dit brengt ons bij de belangrijkste uitdaging waar menig CPO mee in aanraking zal komen. Uit de Deloitte Global Chief Procurement Officer Survey 2018 blijkt namelijk dat het de CPO’s ontbreekt aan de juiste mensen.

Uw mensen maken het waar 
Uit dit onderzoek blijkt namelijk dat slechts drie procent van de CPO’s van mening is dat hij of zij over de juiste mensen beschikt om deze verandering met succes waar te maken. En hoe duidelijk uw doel ook is, zonder de juiste middelen wordt dit een lastige kwestie. Hoe kan u hierop inspelen? Alex Couperus, Managing Partner bij Grippr, geeft zijn visie.

Alex Couperus: “Een tekort aan goed personeel is inderdaad een groot issue. Verandering begint natuurlijk bij bewustwording. Wanneer ik met inkopers spreek, merk ik dat dit nog niet altijd het geval is in Nederland. Wanneer dit besef er wel is, kom je natuurlijk al snel bij de hoe-vraag terecht. Het is heel belangrijk om hier tijdig bij stil te staan. De economie trekt aan en er zal dus waarschijnlijk krapte op de arbeidsmarkt ontstaan. De CPO doet er goed aan om vandaag al te starten met het onderzoeken van de mogelijkheden. Goed personeel vormt de sleutel tot succes. Met de juiste mensen aan boord, presteert u later als “best in class”.

Waar staat u?
De omarming van nieuwe technologieën blijft achter, er bestaan verschillen in het niveau van digitalisering en CPO’s staan voor een uitdaging voor wat betreft hun personeel. Drie interessante vondsten. Volgende week zal er opnieuw een artikel verschijnen waarin we nog een belangrijke en interessante vondst vanuit de Deloitte Global Chief Procurement Officer Survey 2018 met u delen. Volgende week zullen we namelijk stil staan bij de verwachtingen van de CPO’s voor de toekomst. Welke effecten zal digitaal inkopen met zich meebrengen?

De link naar het gehele onderzoek vindt u hier.

Grippr helpt u graag
Heeft u hulp nodig bij het vinden van de juiste mensen om uw volgende inkoopstap waar te maken? Neem dan contact op met Grippr. Dit kan via info@grippr.nl of 085-007 44 33. Wij helpen u graag! Uiteraard doen we dit geheel vrijblijvend.

Meer lezen?

E-procurement: Wat is de stand van zaken volgens meer dan 500 CPO’s?

E-procurement: Wie van uw inkoopcollega’s loopt voorop?


https://www.grippr.nl/welke-inkooprol-past-bij-u/